COMPAS

Propagandistul petrolului: „Încălzirea globală este determinată de Soare”

Soarele încălzește Pământul suficien pentru a înteține viața pe planeta noastră, iar prin aceasta are în mod decisiv o puternică influență asupra climei. De exemplu, știm deja că orbitarea planetei noastre în jurul Soarelui a determinat, într-o anumită proporție, apariția și disparița erelor glaciare. Folosind tocmai acest adevăr, spacialiști în propagandă care serversc cel mai probabil interesele industriei petroliere, susțin că nu omul, ci activitatea solară determină încălzirea globală.

Azi, foarte puține voci își mai permit să nege existența încălzirii globale. Mai sunt totuși indivizi care pun pe seama activității solare acest fenomen. Propagandiști de profesie precum David Vaughan Icke, încearcă să inducă indoiala, folosind, cum altfel, teoria conspirației pentru a explica de ce organizații reputate precum Națiunile Unite solicită stoparea emisiilor de CO2.

Cu un tupeu debordant, acești „influenceri” susțin că nu există încălzire globală, ci doar organizații secrete care au inventat și lansat din nimic conceptul schimbării climatice, în scopul exercitării unui soi control discreționar și ocult asupra statelor și indivizilor.

„Este o escrocherie. Clubul de la Roma a fost creat, tocmai pentru a utiliza mediul înconjurător ca pretext pentru schimbarea societății. Se spune că fiind vorba de o planetă, care este în esență un glob, trebuie să avem și controlul centralizat pentru a salva planeta. Clubul de la Roma este unul dintre prinipalii pormotori ai schimbărilor climatice provocate de oameni, sau a iluziei acestora. Ai observat că atunci când discută despre schimbări climatice, despre încălzirea globală, nu menționează nimic despre Soare?” a susținut David Vaughan Icke, autor, și cunoscut promotor al teoriei conspirației, la emisiunea London Real, în mai 2019.

În 2020, cei de la YouTube au decis să-i suspende canalul lui David Vaughan Icke, după ce l-au avertizat în prealabil să nu mai posteze informații înșelătoare despre pandemia de Coronavirus. Normal că Icke se pricepea acum și la pandemie, și la tehnologia 5G, subiecte pe care le-a exploatat în stitul său caracteristic. Fix din acest motv filmulețul de mai sus, postat inițial pe YouTube, nu mai poate fi accesat în acest moment.

Variația soarelui în ultimii 50 de ani este de 0,1%

Până și un copil poate pricepe că indiferent cât de mult influențează Sorele temperatura pe Terra, valul încălzirii globale, măsurat în ultimii 50, se petrece prea rapid pentru a fi cauzat de factori exteratereștrii.

Așa cum explică specialiștii NASA, un ciclu solar durează 11 ani, și evident, mereu apar modificări în activitatea și aspectul Soarelui. Discutăm despre nivelurile de radiații solare care urcă sau coboară, despre mărimea și numărul petelor solare care diferă, la fel se întâmplă și cu ritmul și intensitatea rafalelor solare.

Activitatea Soarelui și încălzirea globală - sursa: NASA
Grafic comparativ – Activitatea Soarelui și încălzirea globală – sursa: NASA

Toate aceste modificări generează o varietate de efecte în spațiu, în atmosfera și pe suprafața Pământului.

Și totuși, din observațiile realizate cu ajutorul sateliților, în ultimii 40 de ani, a rezultat că forța energetică a Soarelui n-a variat cu mai mult de 0,1% în toată această perioadă, și deci nu avea cum să genereze, într-o proporție semnificativă, încălzirea accentuată a Pământului.

NASA: “Începând din anul 1750, încălzirea generată de gazele cu efect de seră din arderea combustibililor fosili de către om, este de peste 50 de ori mai mare, față de ușoara încălzire generată de influența Soare în aceeași perioadă.” 

Este mai simplu să nu înțelegi ceea ce nu-ți dorești

Conform unui studiu realizat de compania britanică YouGov, 94% dintre cetățenii americani consideră schimbările climatice reale, și doar 6% neagă aceste fenomene, în timp ce doar 9% sunt de părere că încălzirea globală se datorează altor chestiuni naturale și nu activității umane.

Foarte interesant, conform YouGov, persoanele care nu consideră activitatea umană responsabilă pentru actualele schimbări climatice, sunt cetățeni ai unor state care depind din punct de vedere economic, de industrii poluante.

În ordine, statele unde regăsim cei mai mulți “sceptici” sunt următoarele: Statele Unite ale Americii (9%), Arabia Saudită (7%), Egipt (7%), Emiratele Arabe Unite (6%).

Este adevărat că procentele sunt mici, dar chiar și-n state unde s-a investit masiv în mijloace de producție a energiei regenerabile, precum Norvegia sau Suedia, încă avem persoane care susțin că NU omului i se datorează schimbările climatice.

Propaganda hidrocarburilor își face treaba în continuare, din păcate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.