ȘTIRI

S-a stins din viață Marin Deboveanu, părintele goeletei „Speranța”

„Personalul militar și civil, precum și studenții Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” din Constanța au adus astăzi un ultim omagiu fostului camarad și profesor Contraamiralul în retragere Marin Deboveanu (CLC), cunoscut publicului larg drept comandantul navei Speranța”.

Absolvent al Școlii Militare de Ofițeri de Marină, promoția 1955, contraamiralul (retr.) Marin Deboveanu și-a desfășurat o mare parte din activitate în cadrul Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, ca profesor, implicându-se atât în activitatea didactică și de cercetare, cât și în dezvoltarea și modernizarea bazei materiale a instituției de învățământ.

Lucrarea contraamiralului (retr.) Marin Deboveanu “Tratat de manevra navei” în patru volume este și în prezent material didactic pentru studenții Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”.

Pentru dedicarea cu care a slujit Marina Militară, dar și pentru bogata sa activitate ca “amiral al cinematografiei”, contraamiralul (retr.) Marin Deboveanu va rămâne mereu în memoria noastră” au transmis azi reprezentanții Academiei Navale din Constanța.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.