DOCUMENTARE

Operațiunea 10 August – Gazați la Victoriei pentru gazul din Marea Neagră

Chiar dacă sună ciudat așa la prima strigare, în spatele mișcării de la 10 August se află Ion Iliescu, sau să-i spunem mai bine “grupul Iliescu,” și nu adepții Rezist.

În pregătirea evenimentelor din 10 August, specializat timp de 28 de ani în astfel de mișcări de stradă, Grupul a aranjat ca informările să meargă pe 2 paliere: Dragnea a primit pe surse că, din exterior se organizează dabarcarea sa prin proteste violente, în timp ce, în mediul online (FB) și pe TV s-a încărcat ipoteza unui mare miting al diasporei.

Evident, Dragnea s-a pregătit așa cum se cuvinte aducând forțe tinere din alte județe, colonei rezerviști, echipament, gaze și toată recuzita de război, în timp ce Grupul și-a trimis agitatorii la Victoriei pentru a-l face pe Dragnea să creadă, că, treaba e “pe bune.”

Ca metodă de protecție, Dragnea a încercat să-și organizeze singur, din timp, o contra-lovitură de palat, care putea justifica la o adică mandate de ascultare date la viteză, intervenții în forță, rețineri ș.a.m.d. Astfel a apărut ipoteza “tentativei de lovitură de stat” despre care azi nici măcar Dragnea nu mai amintește.

SURPRIZĂ ! Pe 10 August nimeni n-a încercat să dărâme guvernul, însă acțiunea în forță a jandarmilor tot a avut loc, disproporționată din perspectiva situației faptice, dar total de înțeles dacă cineva ți-a spus că este ultima ta zi la putere și urmează pușcăria.

Dragnea și-a dat seama prea târziu de cacealma, atunci când Grupul a ieșit la lumină, reprezentat de următorii tovarăși și pretini: Ecaterina „Kati” Andronescu, Corina Crețu, Gabi Firea, Adrian Țuțuianu, căpitanul Victor V. Ponta, Paul Stănescu și alții. Această manevră a ți

Kati, Gabi si Corina

Kati, Gabi și Corina

nut la fix, semn că băieții noștri sunt mai buni decât consultanții israelieni.

Au existat ceva ultrași la Victoriei, nu mulți, dar au fost acolo. Toată lumea i-a văzut în direct la tv, însă oficial nu știm încă cine au fost aceștia. La două luni de la evenimente, Ministerul de Interne n-a găsit nimic, în condițiile în care totul a fost filmat minut cu minut. Parchetul ne-a informat că încă vizionează imaginile de pe 10 August. Care lovitură de stat? Care paramilitari antrenați în munți?

Rațiunea acțiunii din 10 August

Încă din primăvara lui 2018, Președintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea (ales deputat în circumscriptia electorală 36 din Teleorman) a încercat disperat să-și negocieze situația personală cu americanii, prin intermediul prietenilor israelieni (vezi vizitele). Relațiile de bună-cooperare dintre structurile de lobby israeliene și establishment-ul american sunt de notorietate, la fel și faptul că zona lor de intelligence are la bază know-how american și britanic.

Pe lângă contractele de înzestrare cu armament, cartea din mâneca lui Dragnea sunt rezervele offshore din Marea Neagră – o afacere de 42 Miliarde USD. Exploatarea celor 200 Miliarde de metri cubi de gaz din marea noastră de către americani (The Carlyle Group și Exxon Mobile) poate genera creșterea independenței energetice a Europei față de țarul V. Putin (Gazprom).

În acest context s-a ținut la București, la finalul lunii Septembrie și Summit-ul „Celor Trei Mări” la care au participat: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia, alături de Camera Română de Comerț, Comisia Europeană, Secretarul pentru Energiei al SUA, reprezentanți ai Germaniei, BERD, Banca Europeană de Investiții și Banca Mondială.

Dacă o să aveți curiozitatea să aruncați ochii pe o hartă veți observa cum aceste state enumerate formează un nou cordon împrejmuitor. Pe cine înconjoară?

CINE FOLOSEȘTE #REZIST ?

Rezist nu există. Nu sunt o organizație. Nu au șefi sau lideri (chiar dacă se încearcă acreditarea ideii). Rezist este un concept, un curent. Nefiind vorba de o organizație în sensul juridic al termenului, Rezist nu este finanțată la modul direct. Nu există un cont al Rezist la vreo bancă din lume chiar dacă DIICOT se  face acum că anchetează ceva.

Așa cum s-a întâmplat în majoritatea cazurilor se încearcă și de această dată exploatarea acestei mișcări. În spatele Rezist se poziționează acum, uimitor sau nu, chiar PSD-ul – facțiunea aflată sub influența bătrânului Ion Iliescu (vezi Grupul).

Acest partid gigantic își generează singur opoziția necesară direct din interior așa cum în ’89 și-a inventat dizidența. Este veșnica lor luptă pentru putere, care presupune de cele mai multe ori sacrificarea interesului general al populației.

Dacă Grupul nu se mișcă rapid, legea offshore o să favorizeze prea mult concesionarii din Marea Neagră iar Europa va beneficia de gaz ieftin din România. Este în detrimentul cui ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.