COMPAS

Operațiunea 10 August – Gazați la Victoriei pentru gazul din Marea Neagră

Chiar dacă sună ciudat la prima strigare, în spatele mișcării de la 10 August se află Ion Iliescu, sau să-i spunem mai bine “grupul Iliescu.” Adepții #Rezist? Niciodată, pentru că nu există.

În pregătirea evenimentelor din 10 August, specializat timp de 28 de ani în astfel de mișcări de stradă, Grupul a aranjat ca informările să meargă pe 2 paliere: Dragnea a primit pe surse că i se pregătește debarcarea din exterior, sub perdeau unor proteste violente de stradă. Simultan, în mediul online, dar și pe TV, s-a încărcat ipoteza unui mare miting al diasporei. Care diasporă? Căpșunarii sau zidarii? Medicii din UK și Germania vin să dărâme guvernul de la București? Glume… care țin.

Acestea fiind datele problemei, Dragnea s-a pregătit așa cum se cuvinte, sub protecția Jandarmeriei. O instituție pe care n-o controla.. în schimb o puteau controla alții.  Au adus forțe tinere din alte județe, colonei rezerviști pentru coordonare, logistica aferentă, gaze și toată recuzita de război. Într-un alt plan, Grupul și-a trimis agitatorii la Victoriei, pentru a credibiliza ipoteza loviturii de stat.

Ca metodă de protecție, Dragnea a încercat să-și organizeze singur, din timp, o contra-lovitură de palat, care putea justifica la o adică mandate de ascultare date la viteză, intervenții în forță, rețineri ș.a.m.d. Așa avea să apară“tentativei de lovitură de stat” (niște unii care aun vrut să pătrundă în forță în Palatul Victoria) despre care azi nici măcar Dragnea nu mai amintește… Evident, ar fi penibil s-o facă.

SURPRIZĂ! Pe 10 August nimeni n-a încercat să dărâme guvernul, și totuși, acțiunea în forță a jandarmilor s-a petrecut. Și a fost total disproporționată în raport cu pericolul. De ce?

Dragnea și-a dat seama prea târziu de cacealma, atunci când Grupul a ieșit la lumină, reprezentat de următorii tovarăși și pretini (vorba lu’ nea Nicu) chiar de la el din partid: Ecaterina „Kati” Andronescu, Corina Crețu, Gabi Firea, Adrian Țuțuianu, căpitanul Victor V. Ponta, Paul Stănescu și alții.

Kati, Gabi si Corina
Kati, Gabi și Corina

Iar manevra a ținut, semn că băieții noștri sunt mai buni decât consultanții israelieni.

Au existat ceva ultrași la Victoriei, nu mulți, dar au fost acolo. Toată lumea i-a văzut în direct la tv, însă oficial nu știm încă cine au fost aceștia.

La două luni de la evenimente, Ministerul de Interne n-a găsit nimic, în condițiile în care totul a fost filmat minut cu minut. Interesant? Parchetul ne-a informat că încă vizionează imaginile de pe 10 August. Care lovitură de stat? Care paramilitari antrenați în munți?

Rațiunea acțiunii din 10 August

Încă din primăvara lui 2018, Președintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, chiar el, a încercat disperat să-și negocieze situația personală cu americanii. Relațiile de bună-cooperare dintre structurile de lobby israeliene și establishment-ul american sunt de notorietate, la fel și faptul că zona lor de intelligence are la bază know-how american și britanic. Deci Liviu și-a angajat consultați israelieni.

Pe lângă contractele de înzestrare cu armament, cartea din mâneca lui Dragnea erau rezervele offshore din Marea Neagră – o afacere de 42 Miliarde USD. Exploatarea celor 200 Miliarde de metri cubi de gaz din marea noastră de către americani (The Carlyle Group și Exxon Mobile) reprezintă o afacere cu multe zerouri… Independeță energetică față de ruși? O glumă. Dar bani se pot face.

În acest context s-a ținut la București, la finalul lunii Septembrie 2018, Summit-ul „Celor Trei Mări” la care au participat: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia, alături de Camera Română de Comerț, Comisia Europeană, Secretarul pentru Energiei al SUA, reprezentanți ai Germaniei, BERD, Banca Europeană de Investiții și Banca Mondială.

Dacă o să aveți curiozitatea să aruncați ochii pe o hartă veți observa cum statele enumerate formează un nou cordon împrejmuitor. Pe cine înconjoară?

CINE FOLOSEȘTE #REZIST ?

Rezist nu există. Nu sunt o organizație. Nu au șefi sau lideri (chiar dacă se încearcă acreditarea ideii). Rezist este un concept, un curent.

Și nefiind vorba de o organizație în sensul juridic al termenului, Rezist nu este finanțată la modul direct. Nu există un cont al Rezist la vreo bancă din lume, chiar dacă DIICOT se face acum că anchetează ceva. Ce să anchetezi, curentul electric din rețea?

Se încearcă însă și de această dată exploatarea mișcării. În spatele Rezist se poziționează acum, uimitor sau nu, chiar PSD-ul – facțiunea aflată sub influența bătrânului Ion Iliescu (Grupul).

Ciudat? Acest partid gigantic își generează singur opoziția necesară direct din interior așa cum în ’89 și-a inventat și dizidența. Este veșnica lor luptă pentru putere, care presupune de cele mai multe ori sacrificarea interesului general al populației. Ce să faci fără putere…

După 10 August, legea privind exploatarea gazelor offshore a fost blocată…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.