COMPAS

Raportul FBI din 1950 care vorbește despre OZN-uri și Extratereștrii

După cum probabil știți deja, în anul 1947 în localitatea Roswell, New Mexico din Statele Unite s-a prăbușit o farfurie zburătoare. După o furtună care ținuse întreaga noapte un fermier a găsit în zorii zilei următoare pe terenul său mai multe materiale împrăștiate rezultate în urma prăbușirii unui obiect zburător neidentificat.

Raportul agentului Guy L. Hottel - sursa FBI - The Vault

Raportul agentului Guy L. Hottel – sursa FBI – The Vault

Fermierul avea să sesizeze biroul local al Șerifului care după examinarea zonei a anunțat armata. N-a durat mult și cei de la Pentagon au împrejmuit perimetrul în cauză iar accesul poliției și civililor a fost interzis.

Nici până în ziua de azi autoritățile americane n-au confirmat ipoteza brăbușirii unei farfurii zburătoare la Roswell, explicația oficială fiind una cât se poate de banală: “A fost vorba de un balon meteorologic convențional.”

Un raport datat 22 Martie 1950, semnat de agentul FBI, Guy L. Hottel, întocmit la 3 ani după evenimentul de la Roswell, înaintat Directorului agenției  J. Edgar Hoover conține următoarele informații:

“Acestea [farfuriile] au fost descrise ca având o formă circulară, bombate în partea din mijloc, cu un diametrul de aproximativ 15 metri. În interiorul fiecăreia se găseau câte 3 corpuri de formă umanoidă dar care aveau 3 metri înălțime, îmbrăcate în haine dintr-un fel de pânză metalică cu o textură foarte fină. Aceste corpuri erau echipate similar piloților de teste.”

Presupusul corp umanoid de la Roswell

Presupusul corp extraterestru de la Roswell, USA

Acest raport a fost declasificat în anul 1970 și dat publicității de FBI în Aprilie 2011 în temeiul Legii privind libertatea informației (în cadrul programului „Vault”).

De la publicarea sa, acest fișier a devenit cel mai citit document electronic de pe site-ul biroului federal, contabilizând peste 1 milion de vizualizări.

Locul prăbușirii este azi semnalizat printr-un panou - Roswell, New Mexico

Locul prăbușirii este azi semnalizat printr-un panou – Roswell, New Mexico

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.