Tradiții

Patronul Marinei. De ce Sfânta Maria?

15 august, zi de găteală a navelor de război și comerciale, zi de bucurie pentru orice marinar: e ziua Marinei Române! De ce și-au ales marinarii această zi? Există o simbolistică cu totul aparte::

Salutul cu tunul – Tradiția celor 21 de salve

Cele 21 de salve corespund onorului rangului cel mai înalt din ierarhie. Acesta este cel mai mare salut iar cifra de 21 este produsă din 3 (a Treimii) cu numărul 7 sau numărul lui Dumnezeu, deoarece în 7 zile a fost rânduită Lumea celor muritori.

Botezul Navelor

Obiceiul “botezării” navelor este la fel de vechi ca și arta construirii ambarcațiunilor, și se spune că a luat naștere odată cu lansarea la apă a primei corăbii. Se cunoaște destul de bine că etruscii, sumerienii, vechi egipteni și asirienii practicau în mod regulat asemenea ceremonii.

Marina și „Brigada Cernelei Verzi”

Fațada clădirii serviciului secret britanic MI6 (Military Intelligence Section 6) din Londra, UK este îmbrăcată în sticlă de culoare verde. Chiar dacă la prima vedere acest aspect pare o simplă chestiune de design, în realitatea lucrurile nu stau chiar așa. Angajații de la MI6 își numesc în mod colocvial șefii “brigada cernelei verzi” iar explicația…

Prezentăm aici

Tradiții și obiceiuri marinărești încă de la facerea Lumii

Abonează-te

Vei primi un mail la fiecare nouă postare